Hur du slutför projekt

Om du tycker om att ha många bollar i luften och mycket att göra samtidigt kan det bli så att du påbörjar många nya projekt på samma gång. Men hur många av dessa projekt blir faktiskt klara och leder till någonting bra? Självklart är det en bra egenskap att vara driven och vilja göra mycket – men ibland kan det vara bra och fokusera på kanske ett eller två projekt tills de är färdiga. Har du svårt att slutföra projekt för att du istället påbörjar ett nytt? Då kommer du få nytta av de här tipsen. 

Sätt upp mål och fira

Att ha mål är alltid bra, men vad gör du när du har uppnått dina mål? Kör du vidare på nästa eller stannar du upp och försöker inse att du precis klarade någonting? När du klarar av dina mål förtjänar du att fira. Om du vet hur du ska fira när projektet är klart kommer du nog få mer motivation till att slutföra projektet. Det kan vara både ett stort och litet firande – såsom att äta en favoritmiddag eller boka in en helg på det otroliga Icehotel i Jukkasjärvi.

Prioritera

Om du redan har fem projekt på gång är det kanske inte en så bra idé att påbörja ett sjätte. För att kunna fokusera på det du redan har att göra behöver du prioritera din tid och de projekt som redan är igång. Att ta dig an saker betyder också att du har förväntningar på dig att göra klart dem. Så gör klart det du har påbörjat innan du gör något annat.