Inredningstrender för 2022

Gillar du ett säsongsbaserat hem som följer rådande trender? Då kanske du har mer koll på vad du har att förvänta dig för år 2022. Men trender kan däremot snabbt förändras och för att du ska kunna förbereda dina inköp och planera ditt hem inför kommande säsonger så kommer denna artikel att passa perfekt. 

Vi listar några inredningstrender som du garanterat kommer att kunna se i butik och inredningstidningar under 2022!

Neutrala färger

Inredningstrender i Sverige går oftast i en mer neutral skala, där man sedan adderar mindre inredningsdetaljer i en mer piffig färg. Även under 2022 så är det naturnära och neutrala färger som tar över vad gäller större möbler och inredningsdetaljer. Detta kan du sedan kombinera med textilier i en neutral skala eller annan trendig färg som passar.

Trämöbler var under 2021 väldigt trendigt och detta följer även med till detta året. Under vår och sommar så kommer ljusare trämöbler att vara lite extra trendigt, där möblerna sedan blir mer dova under hösten och vintern.

Blåa detaljer

Men under 2022 så kommer du även att kunna se mycket blåa inredningsdetaljer i butikerna. Dock inte skarpa blåa nyanser, utan mer dova och gråblåa färger kommer att dominera. Detta kommer således bli ett perfekt komplement till de neutrala färgerna på resten av hemmet, där du kan addera fin textil i dova blåa färger.

Men trender kommer och trender går, så innan du gör nya inköp kika på vad du redan har hemma i gömmorna och fynda på loppis om du har möjlighet. Här kan du göra riktigt fina inköp till en mindre peng, vilket gör att du kan få ett trendigt hem utan att det kostar skjortan.