Laga mat utomhus

För mer inspiration och en mer varierad kost kan det vara smart att växla mellan lite olika matlagningsmetoder. Såklart är det trevligt att laga mat i köket där du kan använda alla dina maskiner och tillbehör, men ibland kan också kännas lite tråkigt i längden och vad passar då bättre än att lära sig laga mat utomhus. Det finns mängder av prylar till uteköket som du kan investera i och som kommer ge dig massor av möjligheter. Men hur lagar man då mat utomhus?

Öppen eld

Det som kanske inte allra mest förknippas med utekök är att laga mat över öppen eld. Men detta är en kokkonst som absolut inte bör underskattas, utan snarare tvärtom. Att laga mat över öppen eld ger en väldigt behaglig smak och om du bara investerar i rätt utrustning, kommer du snabbt få in den rätta tekniken.

Många väljer att investera i en så kallad stekhäll, kanske allra mest känt från Per Mobergs matprogram. Men tack vare honom har faktiskt allt fler fått upp ögonen för detta sätt att laga mat på. Tillaga smakrik risotto, en perfekt stekt hamburgare eller wok. Du bestämmer!

Den klassiska grillen

Sedan har du såklart den klassiska grillen som kommer i en hel del varianter. Kol-, gas- eller elektrisk grill tillhör då de mer vanliga modellerna för hemmabruk. De är alla lätta att använda och många är mer kompakta för att du ska kunna flytta omkring grillen i trädgården. Men fundera på vad du vill laga och gör sedan ett val som baseras på detta.