Kom ut i naturen

natur

När det handlar om grafik och formgivning så är inspiration definitivt ett måste. Och till skillnad från vad som gäller vid rutinmässigt arbete så går det inte alltid att tvinga fram kreativt skapande. Därför väljer många att ta aktiva pauser för att låta tankarna vandra fritt. Att välja en spännande sevärdhet och besöka den är ofta ett givet sätt att komma på andra tankar, vilket i många fall gör att man kan bryta negativa mönster och hitta nya infallsvinklar.

Men gör naturen verkligen skillnad? Om man litar på forskningen så gör en stund i naturen enorm skillnad för såväl välmående som kreativitet. Däremot behöver man inte dra det hela till en extrem. Ofta så räcker det med att lyfta blicken från skärmen och se vad som finns i ens egen närmiljö. Att komma ihåg att ta korta pauser kommer i många fall göra under för ens personliga produktivitet.

Om man däremot vill få en riktig omställning så kan man med fördel ta en längre paus. Kanske resa bort och ta en regelrätt naturupplevelse. I detta hänseende är Sverige unikt, då allemansrätten och den enorma tillgängligheten på kravlösa natur gör att man helt utifrån egna förutsättningar kan utforska och ta del av naturen. Så ta chansen att göra naturen till en vän på resan mot mer kreativa och flexibla lösningar. I många fall så märker man skillnaden direkt, och vill du bli långlivad i branschen så är det definitivt något att fundera närmare på.